Intrifix

Click here to edit subtitle

Een 3D-geprinte drinkbeker geïnspireerd door kunst uit verschillende stromingen. Het glas is verwijderbaar door 3 clips los te maken, zodat deze schoon gemaakt kan worden.

De 3D-geprinte speakers. Het geluid was boven verwachting, al helemaal gezien dit 'prototype' gemaakt werd met conussen van 6 jaar oud. Bij het ontwerp is gebruik gemaakt van een nautilus-vorm, zoals deze ook voorkomt in het gehoor van de mens.

Een render van een ander succesvol design van Intrifix; een 3D-geprinte speaker. De achterkant van de speaker is in hoogte verstelbaar zodat de speaker optimaal benut kan worden als stereo-speaker voor de PC.

Na veel werk is er een ontwerp tot stand gekomen voor de eerste 3D-geprinte bestuurbare auto. Hierbij hebben we geprobeerd zoveel mogelijk verschillende vormen/structuren te verwerken in het ontwerp, om zo veel mogelijk gebruik te maken van de vormvrijheid die 3D printen biedt.

Aan het testen met uitprintbare tandwielen voor een RC-auto. Dit design bleek behoorlijk goed te werken. Zelf printen we momenteel voornamelijk in ABS (hetzelfde soort plastic als dat gebruikt wordt voor LEGO). Dit materiaal is redelijk flexibel maar kennelijk alsnog stug genoeg om gebruikt te worden in tandwielen.

Het stuur van een bestuurbare auto gerepareerd met behulp van 3D-printen. Het originele onderdeel was kwijt geraakt. Vervolgens hebben we de maten opgemeten van de onderdelen waar het stuur aan bevestigd zou worden, het stuur ontworpen in 3D en vervolgens uitgeprint.

Ook de vering van dit bestuurbare autootje is gerepareerd met behulp van 3D printen. Voor extra sterkte is dit onderdeel geimpregneerd met secondelijm.

Een velg voor de bestuurbare auto uitgeprint op de 3D printer.

Dezelfde velg nadat het support materiaal is afgebroken. Hier gemonteerd op het autootje.

Kunst gemaakt met SolidWorks en Photoshop. Naast 3D printen behoort een complex 3D-ontwerp ook tot de mogelijkheden.

Nog wat kunst gemaakt in SolidWorks (een hexagon).